Zo rond zijn 17e , 18e levensjaar werd John bevangen door een grote mate van scheppingsdrang. Hij kocht een doos verf en een doos waskrijt en begon als een bezetene te schilderen en tekenen. Rond dezelfde tijd ging hij op klarinetles en bekwaamde zich in notenschrift en blaastechniek. Ook schafte hij van het geld van zijn vakantiebaantje een spiegelreflexcamera en een doka aan en trok erop uit om foto's te maken. Verder sloot hij zich aan bij een toneelclubje, en voltooide hij nog voor zijn twintigste een novelle, een gedichtenbundel en een boek met aforismen. Hij kon en wilde zich  niet specialiseren in één kunstvorm, maar dat maakte zijn behoefte om dingen te creëren er niet kleiner op. Hij dacht er niet bij na waarom hij dat allemaal moest doen, het moest gewoon.

Eigenlijk is die scheppingsdrang door de jaren heen niet afgenomen, al ontbrak het hem logischerwijs aan tijd om alle kunstvormen te blijven omarmen.  De laatste jaren heeft hij zich daarom gespecialiseerd in het schilderen en het schrijven. Ook in het toneelspel is hij zich blijven bekwamen.

Als opleidingen heeft hij eerst de lerarenopleiding basisonderwijs afgerond, en is daarna op de universiteit afgestudeerd als filosoof. Hij heeft vervolgens zo'n acht jaar voor de klas gestaan, en is daarna adviseur geworden op het gebied van onderwijs en cultuur. Dit laatste heeft hij lange tijd gecombineerd met een docentschap filosofie en ethiek aan de Bestuursacademie Nederland.

Zijn interesse in de wijsbegeerte heeft hem enkele jaren geleden doen besluiten een filosofisch getint boek te schrijven: Niet Nix - een kritiek op het academisch nihilisme, waarin hij kritiek levert op het doorgaans materialistische wereldbeeld binnen de wetenschap, aan de hand van vijf thema's: de muziek, de liefde, de moraal, de geest en het leven zelf. Hij is nu bezig met een ander filosofisch werk: Zinzucht - waarom wij naar vrijheid, waarheid en schoonheid streven

Enkele jaren geleden verhuisde hij van Nijmegen naar het mooi gelegen Beek, gemeente Berg en Dal. Hoewel Beek niet aan zee ligt, vond hij daar de inspiratie om de vele zee- en wolkenlandschappen te schilderen die op deze website staan.